En vardag - i text & bild.

En vardag - i text & bild.

Om bloggen:

Den här bloggen innehåller allt möjligt och omöjligt. Händelser som sker och saker vi gör i vår vardag. Bloggen är ett sätt för mina nära och kära att kunna följa vår vardag trots att vi kanske befinner oss på stora avstånd från varandra. Självklart är bloggen öppen för alla andra som kan tänkas vara intresserade av vårt liv och levene på Molargården.

Varmt välkommen till vår blogg!

Igelkottar & sniglar...

ÖvrigtPosted by Monica Thu, June 19, 2014 21:14:39
Torsdag den 19 juni 2014.
Att igelkottarna skulle vara hotade är inget jag märker utav, vare sig på mitt förra eller här hemma på mitt nuvarande boende. Det formligen kryllar av dem här!
Har sett flera olika individer på min tomt samtidigt och det är ett fasligt rännande här. Min tomt tycks vara någon sorts igelkottarnasmecka av något slag. Dom verkar stortrivas och trots att Blenda inte var nådig mot dem under den tiden hon levde och bodde här så verkade dom inte överväga det minsta att flytta på sig. Cia är ju lite tolerantare och snällare mot andra arter än vad hennes mamma var. En orsak kan ju vara alla dessa olika sorters sniglar och snäckor som formligen invaderar min tomt om kvällarna. Har aldrig sett så många på en tomt tidigare. På Sanda så man näst intill aldrig sniglar. Och här kan jag utan problem plocka bort 100 stycken på en lite regnig kväll. Det är fullt av både Vinbärsnäckor, Skogssniglar och de s.k. stora feta och superäkliga bruna Mördarsniglarna. De sistnämnda är dom som förstör mina nyplanterade fina Klematiser och annat vackert jag planterat på tomten. Dom äter upp allt i sin väg och formligen väller in i stora horder rätt in på min tomt. En vacker, (eller ofin), dag skall jag ge mig på ett försök att minska ner antalet på något bra vis. Tills dess får jag hoppas att Herr, Fru och alla barnen och kusinerna Igelkott gör sitt jobb och håller antalet nere bäst deras magar förmår. För här behöver i varje fall ingen endaste igelkott gå hungrig.
  • Comments(0)//blogg.molargarden.se/#post386