En vardag - i text & bild.

En vardag - i text & bild.

Om bloggen:

Den här bloggen innehåller allt möjligt och omöjligt. Händelser som sker och saker vi gör i vår vardag. Bloggen är ett sätt för mina nära och kära att kunna följa vår vardag trots att vi kanske befinner oss på stora avstånd från varandra. Självklart är bloggen öppen för alla andra som kan tänkas vara intresserade av vårt liv och levene på Molargården.

Varmt välkommen till vår blogg!

Facebook...

ÖvrigtPosted by Monica Mon, July 07, 2014 17:38:48

Söndag den 29 juni 2014.

Under den senaste veckan har jag dragit nytta av Facebook på ett lite annat sätt än jag brukar. Ett nytt och mycket trevligt sätt som lett fram till två spontana och trevliga möten som troligen inte skulle ha skett på just det sättet, just de dagarna om jag inte skrivit på FB och påannonserat om dem.

Att slänga ut en tråd helt ut i luften och sedan se vem eller vilka som fångar upp den och halar in den är ju jätte trevligt. Ett bra sätt att vidga vyerna och bredda sitt umgänge med kanske lite andra människor än de man oftast brukar träffa och göra saker tillsammans med. Hur spännande och roligt som helst. Även för en ospontan människa som mig, som mår allra bäst när det är jag som står vid rodret och har full kontroll på saker och ting.

Måste säga att Facebook kan användas till de mest skiftande ändamål. Ett socialt media som kan både hjälpa och stjälpa folk beroende på hur man använder det, VAD man skriver, VARFÖR man skriver och MOT eller TILL VEM/VILKA man skriver samt i vilket SYFTE. Sedan spelar ju mottagarens sätt att tolka det man skriver in i det hela. Vilka vänner man har och vilken typ av vänner man ser till att inte ha som vänner på en sådan känslig plats.

Man ska vara eftertänksam, positiv och framför allt smart när man brukar sociala medier i sin vardag. Det som ena sekunden är en tillgång kan snabbt förvandlas till en rävsax. För det går snabbt på sådana plaster. En sekund av felaktigt användande och det kan bli rejält kännbart i själen. Men lik väl kan det ge upphov till massa nya trevliga möten, bekantskaper, komplimanger, skratt och spontana påhitt.

Ett informationsflöde som aldrig sinar och man vet snabbt väldigt mycket om sina vänner. Ibland betydligt mer än man faktiskt vill veta eller se. Och ibland får man ta del av de mest underbara glädjestunder som vännerna är villiga att dela med sig utav. För hur det än är så bygger ju hela den sociala medievärlden på frivillighet och egen vilja. Vad vill jag dela med mig och vad vill jag inte dela med mig. Vad är jag villig att dela med andra och stå för det i alla lägen? För i slutändan får man alltid ta konsekvenserna av det man skriver och delar med sig på dessa plattformar.
Vi lever i en tid då våra liv snurrar ett helt varv runt jordklotet på bara några minuter. Och på en hel dag kan de hinnas med att snurras rätt många varv på jordens snabba mediesnurror.  • Comments(0)//blogg.molargarden.se/#post389