En vardag - i text & bild.

En vardag - i text & bild.

Om bloggen:

Den här bloggen innehåller allt möjligt och omöjligt. Händelser som sker och saker vi gör i vår vardag. Bloggen är ett sätt för mina nära och kära att kunna följa vår vardag trots att vi kanske befinner oss på stora avstånd från varandra. Självklart är bloggen öppen för alla andra som kan tänkas vara intresserade av vårt liv och levene på Molargården.

Varmt välkommen till vår blogg!

Rucolan...

ÖvrigtPosted by Monica Wed, July 23, 2014 21:10:57

Onsdag den 23 juli 2014.

I mitt trädgårdsland så har det istället för den sådda Basilikan kommit upp massa Rucola istället. Måste varit en felmärkt fröpåse för jag skulle aldrig plantera Rucola då jag inte är vidare förtjust i det. Tycker att den är för stark och kraftig i smaken.

Men då trädgårdslandet nu formligen svämmar över av Rucola så måste jag ju ta tillvara på den på något vis. Lade ut en blänkare om det på Facebook häromdagen och fick tipset att göra pesto av den.

Sagt och gjort. Ut i landet och hämta rucola, in i kylskåpet och se vad jag hade hemma som kunde passa. Hittade som tur var en parmesanost som är ett måste i peston. Så med det som två stora vitlöksklyftor, lite pressad citron, flingsalt, "lite" peppar då rucolan i sig är rätt pepprig i smaken samt en mild olivolja i lagom mängd. Vill ha min pesto relativt fast. I med allt i matmixern och vips hade jag fått en supergod rucolapest. Så nu är jag totalt omvänd vad gäller rucola. Den GÅR att använda till något vettigt i köket.

Var ju självklart tvungen att prova den på direkten så det fick bli lite pasta, parmaskinka, min nygjorda pesto och som kronan på verket toppade jag det hela med lite fetaost. Till det ett stort kallt glas citronvatten.
Behöver jag ens tala om hur gott det blev?
Himmelskt! smiley
Kan informera att om man tappar upp peston på rena glasburkar, fyller dem och sedan häller en centimeter tjockt lager med olivolja överst som försegling så håller den sig i flera veckor i kylen.  • Comments(0)//blogg.molargarden.se/#post399
Next »